Detta gjorde vi 2009

Har du varit med, är det mycket möjligt att du är med på bild.

3 december - Julavslutning

Julavslutningen ägde rum på Fredshög utanför Landskrona. Kvällen började med att Helena Esse, föreningens konditor, visade oss hur man kan göra pepparkakshus och fina marsinpanfigurer. Sedana fick vi själva prova på att göra tomtar och grisar.
Med ett proffs till lärare lyckades även den minst händiga i sällskapet att få till en fin marsinpantomte!
Efter den lyckade upplevelsen i köket smakade det underbart med mat inne vid brasan. Lagom till kaffet kom vår gäst Lasse från Berättarklubben. Han berättade nästan sanna sagor på ett fantastiskt fängslande sätt. Mycket uppskattat!
Innan kvällen var slut tackades vår ordförande Harriet för året som gått med en julklapp. Efter en mycket trevlig kväll med mycket prat och skratt körde vi hemåt i decembermörkret.
God Jul!

1 december - Frukostmöte

Lena Carlsson berättar om sin bok.
Lena Carlsson berättar om sin bok.

Årets sista frukostträff på Hotel Chaplin blev välbesökt med inte mindre än 17 medlemmar och gäster. Efter den goda frukosten berättade vår gäst Lena Carlsson om sitt arbete som författare. Hon har i höst gett ut del ett av två tjocka volymer där hon återger brevväxlingen mellan Selma Lagerlöf och hennes två vänninor. Lenas arbete med att gå igenom alla dessa brev kan vi bara föreställa oss! Hon medgav att det ibland är tur att man inte vet i förväg vad man gett sig in på, men resultatet blev strålande. Det var många som passade på att köpa en signerad bok till julklapp.

20 november - Selma dagen

Harriet Johansen, Selmas ordförande
Harriet Johansen, Selmas ordförande

Föreningen Selma arrangerade en mycket lyckad och välbesökt dag i den vackra Konsthallen.

Arrangemanget inleddes med att Föreningen ordförande Harriet Johansen hälsade alla välkomna till en spännande eftermiddag.

Därefter berättade konstintendent Birthe Wibrand lite om Konsthallen.

Sedan anlände vår egen Selma Lagerlöf (Gudrun Back) i tidsenliga kläder och berättade fängslande om sin tid i Landskrona.

Det blev mingel och många av besökarna provade lyckan i lotteriet. Prisbordet dignade av fina vinster som snabbt gick åt!

Det var också många som passade på att äta något gott i Gittes café innan panelen tog vid.

Det var flera intressanta och viktiga ämnen som togs upp i panelen. Mahlin Gustafson från Försäkringsmäklarna pratade om kvinnors pension, Monica Lundgren från Kvinnokraft berättade om kvinnor i föreningslivet, Ann-Sofie Mörne, kommunfullmäktiges vice ordförande, berättade om kvinnor i politiken och Erica Boson från Lokaltidningen pratade om kvinnor i media.

Moderator var Harriet Johansen, Selmas ordförande och tillika ambassadör för kvinnors företagande.

Kvällen avslutades med en fantastisk föreställning av skådespelaren Kim Anderzon. Med enorm scennärvaro och högt tempo underhöll hon den stora publiken och drog ner massor med applåder!

Föreningen Selma tackar alla som besökte arrangemanget och alla sponsorer som möjliggjorde denna dag.

3 november - frukostmöte

Vid frukostmötet i november gästade Yvette Bårring oss och berättade om Leader-projektet. Det handlar om utveckling av företag på landsbygden och Yvette jobbar med områdena runt Landskrona.

25 oktober - Sköna Söndag - Folkets Hus

Föreningen Selma deltog på "Sköna Söndag" som Lions arrangerade på Folkets Hus. Det blev en lyckad eftermiddag med många besökare som fick information om föreningen och om Selmadagen den 20 november. Flera nya medlemmar värvades också. Välkomna! Ett par av våra medlemmar fanns på plats och visade sina produkter och tjänster och alla var mycket nöjda med arrangemanget.

11 september - Feng Shui hos Ingrid

Ingrid Svensson berättar om Feng Shui.
Ingrid Svensson berättar om Feng Shui.

Medlemsträffen med gäster i September gick av stapeln "Hos Ingrid" i Borstahusen. I hennes mysiga lilla butik trängde ett glatt gäng tjejer ihop sig. Kvällen började med god mat från Gittes Hemservice och rundvandring i butiken. Sedan berättade Ingrid fängslande om hur man kan bjuda in Feng Shui i sitt liv. Hur man med enkla medel kan påverka livets eller arbetets olika aspekter.
Mycket frågor och glada skratt blev det!

1 september - Selmas frukostmöte

Höstens första frukostmöte på Hotel Chaplin var välbesökt. Vår gäst var Cecilia Brorsson, moderaternas nya kommunalråd, som berättade om att vara kvinna i politiken. Ett ämne som hon kunde berätta mycket om efter sina 20 års erfarenhet!

27 maj - Våravslutning

Vi var ett glatt gäng som njöt av vårkvällen på flotten medan den gled fram på Kävlinge ån. God mat hade Gitte fixat åt oss.

18 Mars - Projekt Entreny

Onsdagen den 18 Mars var det invigning av det nya projektet Entreny och Selma var inbjudna. Entreny handlar om att personer som står långt från arbetsmarknaden skall få hjälp att starta företag. Åtta kvinnor med utländsk härkomst hade dagen till ära lagat god mat. Deras affärsidé är att starta catering med arabisk mat som specialitet.

Lennart Söderberg, kommunfullmäktiges ordförande, media och representanter för olika myndigheter, Företagarna Landskrona, Nyföretagarcentrum och gymnaiseförbundet deltog. Entreny ingår i regeringens satsning på nystartskontor i Landskrona.

24 februari - Den trevliga träffen i Tofta

Vi var 15 glada tjejer, medlemmar och gäster, som njöt av Gittes härliga buffé. Sedan fick vi lyssna på Bibbis goda råd om hur man tar vara på det bästa av de förutsättningar som moder natur har gett oss!
Flera modiga deltagare fick agera "test-piloter". Vi fick lära oss att det finns olika färgskalor, vissa passar bäst i vinterfärger medan andra klär bäst i sommarfärgerna.
Kvällen avslutades med en tur i Gårdsbutiken

13 januari - Kickoff på Företagscenter

Årets första träff slog alla rekord, vi var 21 stycken som slutit upp för att gemensamt äta av Gittes goda mat och Helenas goda tårta som hon så generöst bjöd oss alla på.

Alla presenterade sig, det var mycket spännande och intressant att få veta mer om vad alla gjorde och några kom på att de kunde jobba ihop. Det tog ett bra tag innan alla sagt sitt. Trots detta var vi alla nöjda och glada när vi skildes åt halv tio tiden

Vi var ovanligt många nya, både Ina och Ann- Sofie hade tagit med sig vänner och de tre kvinnorna från Invandrargruppen hoppas vi kunna hälsa välkomna som medlemmar i vår förening. Speciellt välkommen till alla alldeles nya medlemmar.

Ulla, Lotte, Ingrid och Susanne lät sig väl smaka av maten Fatme, Layla och Magda presenterade sina planer Ann-Sofies kompis och Ulla Hansson Monica berättar om sin verksamhet, Trampolin Syd m.m. Helene som inte varit med på länge inspirerade oss alla

Nyheter

2015-09-02

Här hittar du våra tidigare nyheter

Läs mer

Sök på hemsidan

Våra sponsorer på Selma-dagen

Althea Skönt & Grönt
Ann-Sofie Mörne
Annelle
Ateljé Bern
Bodil Möller
Ceci by Design
City Leksaker
Colorcare
Cykel Mekano
Dauris
Erikstorps Kungsgård
Ewa Öhrnberg
Fellinis
Flizans Te & Kaffe
Florist Galleriet
Gallerians Hårvård
Glasorama
HemService
Hjördis Thelander
Hortogreen
Hotel Chaplin
Hotel Öresund
Hälsohuset
Härliga Under
Ida's Hårdesign
Ingrid Svensson, Karla Konsthantverk
Jana P - Nails & Clothes
Jane Salong
Jazume massage, Zubaidah Melbro
Katharinas Inredning och Design
Klädbutiken i Södervidinge
Lariella Antonsdotter
Lena Carlsson
Life Hälsokostbutiken
Lina's naglar
Lokaltidningen
Nenas Hilot Massage
Nystat, Grand Magasin
Olofsson
Optica
Prylfynda i Landskrona
Pumphuset
Påulander
Rosa Bandet, Helsingborgs BCF
Royal Design
Salong Basic
Singing Nurse, Ingela Wahlgren
Skumpa & Spaljé
Skånsk Chili AB
Specsavers
StilCoaching
Strandklippet
Touch Beauty Lounge
Trädgårdsidyll
Världens blommor
Växthuset i Tullstorp
Waldmanns Kreativa
Ylvano, Ylva Nordberg

Samarbetspartner

Tyck till på Selma

Vad vill du ha mer av i föreningen?

Aktuellt från kalender

Kickoff på Hotel Chaplin

2019-01-24

Den 24 januari träffas vi på Hotel Chaplin för att inspirera varandra inför det nya året.
Förbered en presentation av dig själv, ditt företag och dina förväntningar inför 2019.
Ta med visitkort!

Maten får vi som vanligt från Gitte Sundin

Varmt välkommen med din anmälan
OBS! enbart per e-post
OBS! ny e-postadress: selmaforeningen@gmail.com

Läs mer

 

Kalender

Januari:

M T O T F L S
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
       

Till Kalendern

Föreningen Selma

c/o Harriet Johansen

Södra Möinge 7110

268 74 Billeberga

info@laselma.se