Årets aktiviteter under år 2013

10 december - Julavslutning i Selmahuset

Årets julfest gick av stapeln i Tornrummet på Selmahuset. Det var fullt runt det fint dukade bordet och vi njöt alla av Gittes goda tre-rätters-middag.

Många glada skratt blev det under kvällen och till kaffet läste Harriet en fin julsaga på danska.

Sedan drog vi lyckliga vinnare från visitkortslotteriet på Selmadagen. Kvällen avslutades med julklappsutdelning till alla snälla Selmor!

3 december - Frukostmöte på Hotel Chaplin

Sanna Lilie
Sanna Lilie

På höstens sista frukostmöte den 3/12 på Hotel Chaplin gästades vi av Sanna Lilie som är projektledare för KELA-projektet, vilket betyder Kreativt Entreprenörskap i Landskrona.

Här jobbar man för att stimulera och stödja entreprenörskap inom kreativa och kulturella näringar i stan. Sanna berättade hur hon jobbar och vad man hunnit med under de två år som projektet nu varit igång.

På Tyghuset finns nu ett KELA-kollektiv där små företagare inom kulturella näringar kan hyra in sig till en låg kostnad med korta kontrakt och dra nytta av samarbete med andra företagare.

www.kelandskrona.se

21 november - Företagsbesök på Café Ruth Oscars

Jeanette Höljefors
Jeanette Höljefors

Denna mörka novembermorgon kändes det extra härligt att smyga in på mysiga Café Ruth Oscars som ligger i Landskrona Stadsbibliotek. Här tog Jeanette Höljefors emot oss och medan vi njöt av det hembakade brödet, goda pålägg och kaffe presenterade vi oss för varandra.

Sedan fick vi höra Jeanettes historia om varför hon valde att satsa på ett mer eller mindre dödsdömt café. Jeanette är i grunden kock men har sedan jobbat med journalistik, undervisning och biståndsarbete innan hon nu lite sluter cirkeln och jobbar med mat och bak.

Hon har sedan i våras lyckats skapa en trivsam och populär mötesplats i centrala Landskrona. Med härliga soffor, klaffbord, kuddar och mattor har hon fått till en härlig "hemma hos-känsla".

Många arrangemang står på idélistan och ett som redan är igång är Melodikrysset-frukost som på kort tid blivit väldigt populärt. Goda soppluncher serveras dagligen och därtill lite andra rätter och inte minst våfflor och hembakade kakor.

5 november - Frukostmöte på Hotel Chaplin

Marianne Petersson och pudeln Rasmus
Marianne Petersson och pudeln Rasmus

Frukostträffen den 5 november gästades vi av Vårdhundsteamet Marianne Petersson och hennes pudel Rasmus.

Marianne är leg. sjuksköterska och hon berättade hur de arbetar med vårdhundsterapi på stadens vårdboende. Både för gamla friska människor och för dementa kan Rasmus göra skillnad.

Rasmus fick visa hur han jobbar och det blev riktigt många frågor och härliga diskussioner denna morgon. Alla var överens om att det behövs fler hundar i vården. Rasmus charmade hela församlingen och avslutade sin morgon med att mysa i famnen!

Rasmus och jag

24 oktober - Workshop om LinkedIn på Hotel Chaplin

Katarina Bruck
Katarina Bruck

En oktoberkväll höll Katarina Bruck workshop om LinkedIn
för Selmas medlemmar på Hotel Chaplin.

Hur kan jag ha nytta av det? Hur kan det vara positivt för mitt företag?

Frågorna var många och Katarina hade svar på det mesta!
Deltagarna var mycket intresserade och nöjda med kvällen.

10 oktober - Selmadagen

Årets Selma, Christin Nielsen tillsammans med Marianne Mörck
Årets Selma, Christin Nielsen tillsammans med Marianne Mörck

Årets Selmadag på Landskrona Stadsbibliotek blev en formidabel succé! Det var femte året som Föreningen Selma arrangerade denna dag, som är öppen för alla intresserade.

Som alltid drog det populära lotteriet snabbt igång. Tack vare fantastiskt givmilda butiker och andra företag i stan så fanns det makalöst fina vinster att välja av för de lyckliga vinnarna.

Under eftermiddagen hölls det kortare föredrag.
Monica Lundgren, ordförande i Kvinnokraft, berättade om sitt koncept "Mätt av en plätt". Sedan berättade ordförande i Selma, Harriet Johansen, om sitt arbete med de världsberömda arkitekterna Arne Jacobsen och Henning Larsen.

I pausen blev det musikunderhållning av Therese Ludvigsson och Ida Gren medan gästerna njöt av gott fika i bibliotekets mysiga café.


Sedan påkallade moderator Bibbi Årman uppmärksamheten och det var plats på scenen för Marianne Mörck. Denna fantastiska skådespelerska, sångerska, estradör och regissör var i högform och berättade underhållande lustiga episoder ur sitt liv.
Det blev många skratt och applåder!

Kvällen avslutades med att Årets Selma korades. Utmärkelsen tilldelades i år Christin Nielsen för sin insats som projektledare för sommarens stora och välbesökta jubileumsutställning c/o Kolonin. Christin kände sig mycket hedrad och stolt över att få utmärkelsen. Förutom diplom fick hon också två fina böcker om Selma Lagerlöfs brevväxling med sina väninnor som är skrivna av Landskronaförfattaren Lena Carlsson.

1 oktober - Frukostmöte på Hotel Chaplin

Susanne Öström
Susanne Öström

Första dagen i oktober bjöd på en spännande frukostträff med Landskronas Stadsdirektör Susanne Öström.
Hon berättade varmt om tre starka kvinnor som inspirerat henne.
Hennes mamma, mormor och farmor har alla betytt mycket för hennes egen resa från undersköterska till toppdirektör.
Susanne känns helt rätt för Landskronas framtid och vi ser fram emot nya dialogmöten med denna dynamiska kvinna!

8 september - Pizzabakning på Huvudstorp no 4

Gunilla Fritsch
Gunilla Fritsch

En fin höstkväll åkte vi ut på den Skånska slätten och besökte Huvudstorp No 4.

Här tog Gunilla Fritsch emot oss och lärde oss att baka surdegs-pizza i vedeldad ugn. Vi kavlade och knådade och fyllde våra pizzor med alla möjliga godsaker. Sedan kom det svåraste, att få upp pizzan fin och hel på bakspaden!

När det väl lyckats var det in i ugnen och några minuter senare var pizzan färdigbakad. Det smakade ljuvligt!
Medan vi njöt av maten berättade Gunilla gårdens historia och kvällen avslutades med kaffe och hembakad kaka.

Denna kväll hade vi även gäster från Höjdarna, Kävlinges motsvarighet till Selma.

Jättetrevligt!

3 september - Frukostmöte på Hotel Chaplin

På höstens första frukostträff på Hotel Chaplin gästades vi av Dorota och hennes kollega.

De informerade om Krismottagningen Familjefrid i Landskrona och Kvinnohuset. På Krismottagningen tar man emot och hjälper kvinnor, män och barn som är våldsutsatta i en nära relation.

Sedan ett år tillbaka finns det också ett Kvinnohus i Landskrona. Ett skyddat boende till för våldsutsatta kvinnor och barn. Här finns det krismottagning och kompetent personal som hjälper den utsatta kvinnan. Kvinnohuset tar även emot utsatta kvinnor från andra kommuner, likväl som de tar emot kvinnor från Landskrona.

För båda dessa verksamheter ansvarar Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona Stad för.

4 juni - Frukostmöte på Hotel Chaplin

Ina Zachhau
Ina Zachhau

Vårens sista frukostträff blev ett kombinerat mingel, föredrag och företagsbesök.

Ina berättade Hotel Chaplins historia från när familjen startade företaget 1981 och senaste nytt.

Om varför det är roligt att driva hotell, om speciella gäster som bott där och framtidsplaner.

Under våren har ännu en etapp av renovering blivit klar och det blev visning av de nyrenoverade rummen och minisviterna.

Hotellet har 27 rum med plats för 72 gäster och en konferenslokal för 50 personer.

Hotel Chaplin

7 maj - Frukostmöte på Hotel Chaplin

Bibbi Årman
Bibbi Årman

Frukostträffen den 7 maj gick i färgernas tecken!

Först avnjöts en god frukost i Hotel Chaplins matsal och alla deltagare fick kort presentera sig själv och sitt företag. Därefter flyttade mötet upp i konferensavdelningen och scenen var Bibbis.


Bibbi Årman är färg- och Stilkonsult och hon höll ett mycket intressant föredrag om färganalysens grunder.

Ylva Nordberg ställde upp som modell och vi fick på ett mycket tydligt vis se vad som händer när man använder rätt eller fel färger! Många kände sig manade att beställa en färganalys hos Bibbi efter dessa aha-upplevelser.

Colorcare

18 april - Företagsbesök hos Industrihälsan

Katharina Ekbladh, Katarina Bruck och Maria Forsmark
Katharina Ekbladh, Katarina Bruck och Maria Forsmark

I april besökte vi Industrihälsan i Landskrona och det blev en mycket intressant och trevlig frukostträff med mycket nyttigt att tänka på.

Maria Forsmark, ägare av Industrihälsan AB, hälsade oss välkomna och berättade om friskvård och hälsa.

Sedan fick vi lyssna på Katharina Ekblad, inredare, som berättade om ändamålsenlig inredning och hur man kan förstärka sitt företags varumärke med rätt inredning.

Katarina Bruck, ergonom, avslutade med många bra tips hur man kan göra för att få bra ergonomi i vardagen. Både på arbetet och hemma finns det mycket man kan göra för att kroppen skall få må så bra som möjligt.

2 april - Frukostmöte Hotel Chaplin

Ann-Sofie Mörne och Ylva Nordberg
Ann-Sofie Mörne och Ylva Nordberg

På frukostträffen informerade Ylva Nordberg och Ann-Sofie Mörne om det jämställdhetsprojekt som de arbetar med för Föreningen SELMA. De hade med sig många intressanta reflektioner och det blev härliga diskussioner runt bordet.

21 mars - Företagsbesök hos Huvudstorp No4

Gunilla
Gunilla

Företagsbesöket i Mars gick av stapeln ute på landet på den charmiga gården Huvudstorp No 4. Där tog Gunilla Fritsch emot oss med ett härligt dukat frukostbord.

Den vedeldade ugnen var igång och surdegsbröden stod på jäsning. Gunilla berättade gårdens intressanta historia och om sitt företag. Vi fick vara med när hon rakade ur glöderna ur ugnen och gräddade bröden. Alla köpte med sig nybakade härliga surdegsbröd hem!

Till Huvudstorp No 4 kan man åka både som företagare och privatperson och umgås medan man bakar bröd, piroger eller pizza. Grupper på 5-30 personer tar Gunilla emot.

www.huvudstorp.se

13 mars - Styrelsemöte

Årsmöte hade vi onsdagen den 13/3 på Hotel Chaplin.
Monica Lundgren valdes till mötesordförande och valberedningens
förslag på ny styrelse antogs.
Samtliga ledamöter fick förnyat förtroende och efter avslutat årsmöte blev det smörgåsar och kaffe.

5 mars - Frukostmöte på Hotel Chaplin

Karina M. Nilesen
Karina M. Nilesen

Denna morgon avnjöt vi frukosten nere i Hotel Chaplins matsal innan vi flyttade upp i konferenslokalen.

Dagens föredrag hölls av Karina M. Nilesen och handlade om vilda djur i djurparker, hur de tränas för att vara lätta att hantera på ett bra sätt för både djuret och skötaren.
Mycket om föda och skötsel och många hade intressanta frågor till Karina.

Karina driver företaget AniZooMa och har "Animal specialist Trainer / zoo-& wildlife management" på sitt visitkort. Hon har i många år arbetat i djurparker i Danmark, som lärare i Sverige och har även hundkurser och föreläsningar.

AniZooMa hemsida

21 februari - Frukostträff med Malvan på Hotel Chaplin

Berith Persson och Birgitta Lantz, ordförande och inkommande ordförande, i Malvan
Berith Persson och Birgitta Lantz, ordförande och inkommande ordförande, i Malvan

Denna morgon gästades vi av Berith Persson och Birgitta Lantz, ordförande och inkommande ordförande, i Malvan. De berättade om Malvan som har verksamhet i Gamla Venterminalen (Jönsaplan).

Föreningen Malvan är en ideell, religiöst och politiskt obunden förening som finns som en fristad och ljuspunkt för människor i Landskrona. Till Träffpunkt Malvan söker sig männsikor med missbruk-, psykiska och sociala problem för en stunds gemenskap och ett mål mat.

Alla "Malvor" jobbar helt utan ersättning och verksamheten finaniseraes bl.a. med loppisförsäljning.

Malvan startade 1999. Vill man hjälpa Malvan i deras arbete kan man skänka kläder och prylar till deras loppis eller bli stödmedelm för 50 kr om året.

Postgiro: 120 49 28-4

Telefon nr: 0418-230 03

9 februari - Loppis på Hotel Chaplin

Återigen blev loppisen på Hotel Chaplin en lyckad satsning för Selmas medlemmar. Alla borden var fullbokade och dignade under massor med fina prylar så som böcker, dvd, prydnadssaker, kläder, leksaker, kosmetika, glas, porslin, skridskor, lampor mm.
Loppisen var välbesökt och många nöjda kunder gick därifrån med välfyllda kassar med fynd!

5 februari - Frukostmöte på Stadshuset

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg
Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg tog emot i Stadshuset för ett dialogmöte med Selmas medlemmar. Det blev en mycket intressant morgon med mycket information. Men framförallt blev det många givande diskussioner och att alla deltagarna verkligen vill Landskronas bästa lyste igenom i allt.
Samtidigt avnjöts en god frukost och styrkta till både kropp och själ avslutades mötet.

17 januari - Kick off på Hotel Chaplin

Vi började året med en välbesökt kick-off den 17 januari på Hotel Chaplin.

Efter den goda måltiden från Gittes Hemservice så fick alla tillfälle att berätta om sina drömmar, förhoppningar, planer och funderingar inför det nya året.

Vi fick ta del av många spännande och intressanta tankar och ideér. 2013 kommer att bli ett spännande år för Föreningen Selma!

Nyheter

2015-09-02

Här hittar du våra tidigare nyheter

Läs mer

Sök på hemsidan

Våra sponsorer på Selma-dagen

Althea Skönt & Grönt
Ann-Sofie Mörne
Annelle
Ateljé Bern
Bodil Möller
Ceci by Design
City Leksaker
Colorcare
Cykel Mekano
Dauris
Erikstorps Kungsgård
Ewa Öhrnberg
Fellinis
Flizans Te & Kaffe
Florist Galleriet
Gallerians Hårvård
Glasorama
HemService
Hjördis Thelander
Hortogreen
Hotel Chaplin
Hotel Öresund
Hälsohuset
Härliga Under
Ida's Hårdesign
Ingrid Svensson, Karla Konsthantverk
Jana P - Nails & Clothes
Jane Salong
Jazume massage, Zubaidah Melbro
Katharinas Inredning och Design
Klädbutiken i Södervidinge
Lariella Antonsdotter
Lena Carlsson
Life Hälsokostbutiken
Lina's naglar
Lokaltidningen
Nenas Hilot Massage
Nystat, Grand Magasin
Olofsson
Optica
Prylfynda i Landskrona
Pumphuset
Påulander
Rosa Bandet, Helsingborgs BCF
Royal Design
Salong Basic
Singing Nurse, Ingela Wahlgren
Skumpa & Spaljé
Skånsk Chili AB
Specsavers
StilCoaching
Strandklippet
Touch Beauty Lounge
Trädgårdsidyll
Världens blommor
Växthuset i Tullstorp
Waldmanns Kreativa
Ylvano, Ylva Nordberg

Samarbetspartner

Tyck till på Selma

Vad vill du ha mer av i föreningen?

Aktuellt från kalender

Kalender

Februari:

M T O T F L S
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28    
       

Till Kalendern

Föreningen Selma

c/o Harriet Johansen

Södra Möinge 7110

268 74 Billeberga

info@laselma.se